Fusies & Overnames

Iedere transactie
is anders

Wij leveren maatwerk voor uw ambities

Hoe we werken

Samenwerking is onze kracht

Samen met u maken wij de toekomst concreet. Ondersteund door onze in-house ontwikkelde data analytics, adviseren we over de juiste stappen om de toekomst te realiseren. De kracht van ons advies zit in intensieve samenwerking, multidisciplinaire input en onze jarenlange ervaring.

Onze diensten

Fusies en overnames, grondige analyse met persoonlijkheid.

Quore Capital biedt een eigen kijk op uw zaak.

Fusies en overnames kennen grofweg twee fases. De eerste fase betreft het waarom en hoe. Ons uitgangspunt is altijd een diepgaand begrip van de propositie. De tweede fase is de uitvoering hiervan. Met concrete adviezen begeleiden we u gedurende alle fases van een transactie.

Advies in de verkoop, van A tot Z.

Als eigenaar en/of manager denkt u na over de toekomst van uw onderneming. Verkoop is vaak niet de eerste gedachte en ook zeker niet de enige optie. Wij begrijpen dat. Zeker bij ondernemers is de economische kant vaak slechts een van de overwegingen.
Indien u wel voor een verkoop kiest, weten wij hoe de beste uitkomst kan worden gerealiseerd. Een verkoopproces waarin de waarde van uw onderneming goed wordt gepresenteerd aan mogelijke kopers vraagt om expertise en een professionele voorbereiding. Samen met u bepalen we de beste strategie om uw bedrijf (gedeeltelijk) in andere handen voort te zetten.

Analyse & advies

Zodra u de keuze heeft gemaakt om te verkopen, maken we een eerste financiële analyse van uw onderneming. We analyseren het business plan (of helpen bij het opstellen daarvan) en we bekijken de financieringsmogelijkheden. Indien gewenst stellen we voor u een waarderingsrapport op. Door ons netwerk en uitgevoerde analyses weten we welke kopers interesse zullen hebben.

Proces management

In deze fase gaan we verder met de interne voorbereiding. We zorgen dat de informatie aan mogelijke kopers uw onderneming en haar toekomstpotentieel zo goed mogelijk weergeeft. We leggen contact met mogelijke kopers en zorgen dat zij hun beste bod uitbrengen.

Onderhandeling & contractvorming

Vaak zijn er meerdere kopers geïnteresseerd en is het belangrijk om de beste koper tegen de beste voorwaarden te selecteren. In deze fase komt alles samen tot een winnende bieding. Wij onderhandelen namens, of samen met u en begeleiden dit proces tot een getekend contract met de uiteindelijke koper.

U wil graag groeien door overnames.

We verdiepen ons in uw bedrijf en strategische plannen. Samen met u bepalen we onder welke voorwaarden een overname kan bijdragen aan uw strategie. Uw financiele slagkracht en het berekenen van synergieen zijn vaste onderdelen van onze analyse.

Zoeken van kandidaten

Voor kopers zoeken wij naar passende overnames. We gebruiken ons netwerk en slimme data analysis om voor u geschikte overnamekandidaten te selecteren. We maken samen met u een short list, die we vervolgens met of namens u kunnen benaderen.

Proces management & onderhandeling

Wanneer een geschikte kandidaat is gevonden en informatie wordt uitgewisseld, volgt een diepere financiele analyse en wellicht een aankooproces. Wij begeleiden u tijdens het gehele aankoopproces en adviseren over alle financiele facetten van een overname: analyse van due diligence resulaten en impact op een eventuele bieding, waardebepaling en biedprijs, opstellen van de bieding en uitonderhandelen van de voorwaarden in transactiedocumentatie.

De juiste financiering voor het juiste moment.

Indien uw bedrijf aanvullend kapitaal nodig heeft, maken wij uw financieringsbehoefte concreet. Onderwerpen die wij bij onze analyse en conclusies meenemen zijn: de business case, integratie en synergieën bij overnames, financieringsstructuur en de financieringsratio’s. Wij zorgen dat alle onderdelen onderbouwd en consistent aan financiers kunnen worden gepresenteerd. Daarnaast beschikken wij over een divers netwerk van mogelijke financiers. Wij zorgen ervoor dat u daadwerkelijk de financiering rondkrijgt tegen de beste voorwaarden. Ieder advies is voor ons maatwerk.

Liquiditeitsoplossingen

Wanneer uw onderneming (tijdelijk) liquiditeit nodig heeft, adviseren wij over de mogelijkheden en gaan wij voor u op zoek naar financiers voor uw specifieke situatie. De financiele uitwerking in de leningsdocumentatie hoort ook bij onze dienstverlening.

Management incentive plannen

Wij hebben ruime ervaring met het opstellen en structureren van management incentive plannen. Hierdoor kan het management meedelen in toekomstige winsten als beloning voor hun bijdrage daarin. We adviseren zowel aandeelhouders als management teams (natuurlijk nooit tegelijk) om samen tot een gedegen incentive pakket te komen.

Financiering bij fusies & overnames

U heeft misschien aanvullend kapitaal nodig om een overname te doen. Banken en investeerders kunnen als financier optreden, maar er zijn ook minder voor de hand liggende opties. U krijgt van ons een volledig beeld van de mogelijkheden.

Groeikapitaal

Wanneer de groei van uw onderneming om extra kapitaal vraagt, maken wij in overleg met u een overzicht van de opties. In combinatie met ons netwerk van mogelijke kapitaalverstrekkers krijgt u toegang tot aantrekkelijke financieringsmogelijkheden.

Uw ambities realiseren?

— Quore Capital. Uw toekomst kernachtig weergeven.

We denken graag met u mee

Stuur ons uw vraag